Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yerinde müdahale

Bu iki kelimeyi genelde futbol spikerleri kullanır. Defansın son adamı, golle sonuçlanabilecek bir atağı kestiğinde 'Son derece yerinde bir müdahale' ya da 'Çok kritik bir müdahale' diyerek, hareketi överler. Ben de 'yerinde müdahale' lafını bu hafta Acun Ilıcalı için kullanacağım. Deneyimli televizyoncu, bu hafta start alan Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin Bursa elemelerinde iki 'yerinde müdahale' ile iyi bir libero olduğunu bir kez daha kanıtladı.
Babası İranlı, annesi Türk olan Ayda isimli genç kız, Londra'dan kalkıp yetenek yarışmasına katılmak için Türkiye'ye gelmişti. Sesi inanılmazdı. Hem slow hem de hip hop tarzını şahane söylüyordu. Acun, oylamayı bile beklemedi. "Arkadaşlarımız seni nasıl olmuş da bu seçmeye almışlar? Senin yerin O Ses Türkiye yarışması. Şimdi git ve hemen kaydını yaptır" deyip kızı kulise gönderdi. Son derece haklıydı. Kız, az daha o geceki panayır gösterilerinin arasında kaybolup gidecekti.
Ardından Ferman isimli bir genç gelip güç gösterileri yaptı. Parmağıyla, dişiyle ağırlıklar kaldırdı. Son olarak başında koca bir beton bloğu balyozla kırdırmak istedi. Ama balyozu kullanması için yarışma ekibinden birini görevlendirince Acun'dan hemen itiraz geldi. "Hayır, buna izin veremem. Senin bu iş için eğitimli birini getirmen gerekirdi. Bu arkadaşımız belki de hayatında ilk kez balyoz kullanacak. Bu riski asla göze alamayız" diyerek; gösteriyi iptal etti. Acun 10 dakika içinde ikinci kez topu çizgiden çıkarmıştı.
Bu sezonun yeniliği ise Sergen'in jüri üyeliği yapması. İlk haftanın heyecan ve acemiliğinden olsa gerek biraz çekingendi. Hatta pısırık tavırları Hülya Avşar'ın bile tepkisini çekti. Belli ki Hülya'nın yarışma sırasındaki amansız 'markajından' ve 'sert oyunundan' çekiniyordu.
Ama benim bildiğim Sergen, en katı savunmaları bile kıvrak bilekleriyle geçip en umutsuz anlarda tabelayı değiştirecek bir yetenek.
Sergen'in bir an önce silkinip kendine gelmesi lazım. Yoksa bu iş sadece Acun-Hülya didişmeleriyle yürümez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA