Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Irkçılara kapak olsun

Muhteşem bir andı... Yetenek Sizsiniz Türkiye'de Alman yarışmacı Rebecca Forgan ve babasının ağzından dökülen kelimeler, benim gibi pek çoklarına 'insanlığın ölmediğini' hatırlatması bakımından 'tarihi' bir nitelik taşıyordu.
Rebecca harika Türkçe konuşuyordu. Annesi ve babasının Alman olduğunu, 12 yıl önce Türkiye'ye gelip Yalova'ya yerleştiklerini söyledi. Acun Ilıcalı, "Turist olarak gelip bu ülkenin güzelliklerini mi beğendiniz?" diye sordu.
Rebecca o müthiş yanıtı verdi: "Hayır, deprem sonrası Türklere yardım etmek için gelmiş annem ile babam. Sonra da buraya yerleşmişler..."
Evet, bir Alman aile, Türkiye'deki depremzedelere gönüllü yardım için evini, barkını terk edip kurulu düzenini bırakıp Türkiye'ye geliyor.
Aylarca okullarda, sağlık ocaklarında çalışıyor.
Sonra da 'Türkiyeli' olup buraya yerleşiyor.
Acun'un sahneye çağırıp Türkçe'sine hayran kaldığı baba şöyle dedi: "Yalova'nın suyunu içiyorum. Artık Türkiyeli oldum..." Salon bu sözleri ayakta alkışladı...
Nasıl alkışlamayalım ki? Neo Naziler, Almanya'da derin devletle el ele verip Türk dönercileri kıtır kıtır keserken, bu Alman ailenin gerçekleştirdiği halkla ilişkiler faaliyetini, Alman Şansölye Merkel, milyon Euro'lar harcasa yapamazdı...
Şimdi sıra biz gazetecilerde. Bu aileyi bulalım ve bütün dünyaya tanıtalım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA