Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yeter mi? Yetmez!

Reyting operasyonu büyük ihtimalle genişleyecek. Belki de gözaltı listesine çok daha sürpriz isimler eklenecek. Ve tıpkı şike soruşturmasında olduğu gibi, birkaç güne kadar teknik takibe takılan konuşmaların tape'leri de medyaya dökülecek.
Peki reyting şikesine karışıp suçu sabit görülen kişilerin bireysel olarak cezalandırılması yeter mi? Bence yetmez.
O dönemde hangi dizi ve programın reytinginin ne kadar şişirildiği ortaya çıkarılmalı. Bu aldatmaca nedeniyle rakip kanal ve programların uğradıkları reklam zararları da tazmin edilmeli. Zira birileri hile yaparak bir patronun cebinden alıp diğerinin cebine koymuş.
Kimin ne kadar haksız kazanç sağladığını, kimin kaç milyon dolar zarara uğradığını belirlemek son derece kolay. Çünkü ölçüm sonuçları arşivlerde duruyor. Yani her şey belgeli.
Ve hepsinden önemlisi, halkı yıllardır aldatanlar, reyting hırsızlığına soyunanlar hem teşhir edilmeli, hem en ağır şekilde cezalandırılmalı hem de bir daha bu sektöre bir adım bile yaklaştırılmamalı.
Zira sektörün aklanması, düze çıkması ve temiz ellerin yönetimine girmesi için böyle bir Nuh Tufanı gerekiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA