Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yüzünde cinayeti gördüm!

BU köşede sıkça yazdık, çizdik... 'Dizi sektörünün çalışma koşulları insani hale getirilmeli, yoksa birbiri ardına ölümler yaşanacak' diye...
Çoğunluğu günde 20 saat çalışıyor. Haftada 90 ile 120 dakika arasında bir bölümü yetiştirebilmek için. Evlerine gitmiyorlar.
Ya da gittikleri saatlerde ailenin diğer fertleri uykuda oluyor. Şehir dışında dizi çektiği için çocuğunun ilk adımlarını göremeyen, ilk kez 'Baba' deyişini duyamayanlar var. Sektör içinde mutlu ve uzun süreli evlilik sürdürebilen neredeyse yok gibi.
Nasıl mutlu olsunlar aynı evin içinde adeta mektuplaşırken?

ECE USLU'NUN DRAMI
Antalya'daki jüridaşım Ece Uslu'nun yüzünde tüm bu gerçeği kitap gibi okudum. Resmen sağlığı bozulmuştu.
Yavuz Bingöl ile başrolünü paylaştığı TRT 1'deki yeni dizisi Bulutların Ötesi yüzünden haftalardır günde 3 saatlik uyku ile yetinmek zorunda kalmış. Ne yalan söyleyeyim; bakışları, ifadesini yitirmişti.
Dalıp dalıp gidiyordu. Yorgunluk, bitkinlik adeta yüzünden akıyordu. Ve... Jüri toplantılarının ikinci gününde Ece fenalaştı. Hemen sağlık ekibi müdahale etti. Yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak tansiyonu yükselmişti. Yine de jüri oylamasını yarıda bırakmamak için insanüstü bir gayret gösterdi.
Toplantı odasının yanındaki kanepeye uzandı.
Başında tansiyonunu kontrol eden doktor ve hemşire olduğu halde oy vermeye devam etti. Şimdi de dizi setinde bayıldığını öğrendim.
Diyeceğim o ki, 'muhtemel cinayeti' önceden gördüm.
Dizi emekçileri insani koşullarda çalışma olanağı bulamazsa, -Allah korusun- vahim neticeler kapıda...
Şimdi diyeceksiniz ki, "Tonla para kazanıyorlar, şana şöhrete ulaşıyorlar.
O kadarcık da çilesini çeksinler..."
Kazın ayağı öyle değil işte...
O dudak uçuklatan paraları kazananlar birkaç kalburüstü oyuncu. Bunun teknik ekibi var, kablo taşıyanı var, dekor çakanı var. Hepsi birden günde 20 saat çalışmak zorunda.
Bir de işi oyunculuk olan biri, dizide çalışmayacak da ne yapacak? Kabul ediyor bir rolü ve günde 20 saat çalışmaya koşullandırılıyor. İçlerinden pek çoğu, "Aldığımın yarısına razıyım, yeter ki insanca yaşayayım" diyor ama çarkların arasına sıkıştıktan sonra ne çare?..
Allah; Ece'ye ve onun durumundakilere sıhhat ve bolca sabır versin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA