Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşimiz kolay değil

Bazen 10 saniyelik görüntü, insana kitaplar dolusu bilgi aktarabiliyor.
Güneydoğu'da olan biteni anlamak, oradaki insanların ruh hallerinden haberdar olabilmek için köy köy, mezra mezra dolaşmakla elde edebileceğinizden çok daha fazla bilgiyi, televizyondaki minik bir sohbet anı evinize taşıyabiliyor.
Kanal D Ana Haber'deki görüntünün içine sıkışmış minicik bir sohbetti. Saldırıya uğrayan Beytüşşebap'ı ziyaret eden Şırnak Valisi, sokaktaki çocuklarla sohbet ediyordu. "İçinizden en çalışkan hangisi?" diye sordu. Çocuklar "Ben, ben" diye haykırdı.
Vali, "Sesi en çok çıkan, en çalışkandır" dedi. O sırada içlerinden biri "Ben takdir aldım" diye fısıldadı. Vali, yanındakilere "Bu takdir almış, ödüllendirmemiz lazım" dedi. Afacanlardan biri atıldı: "Evet ya, iki tokat, iki yumruk..." Vali bozuldu ama belli etmedi: "Yok yahu, kitap alacağız ona..."
'Ödül' deyince bile aklına 'tokat ve yumruk' gelen çocukların coğrafyasına barış ve umudu taşımak hiç de kolay olmayacak. Ama benim hâlâ umudum var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA