Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ömer Baba ölürse...

Kurtlar Vadisi izleyicileri perşembe akşamı izledikleri sahne ile şoke oldular.
Oğlu Polat'ın 'ölmek üzere' Suriye'ye gönderildiğini öğrenen Ömer Baba, namaz kılarken kalp krizi geçirip yere yığıldı.

VİCDAN TERAZİSİ
Ömer Baba'nın ölüp ölmediğini önümüzdeki hafta öğreneceğiz ama eğer ölürse, Vadi, sadece önemli bir karakterini değil, 'terazisini' de kaybedecek.
Kurtlar Vadisi'nde hemen her karakter bir kitleyi, bir görüşü ya da felsefeyi temsil ediyor. Yani öyle rastgele öyküye dahil edilmiş değiller. Örneğin; Hikmet 'kamuoyunu' temsil ediyordu. Sıradan vatandaşın günlük olaylarla ilgili olağan tepkisi, onun ağzından veriliyordu. Üç hafta önce Hikmet öldürüldü. Bunun, dizide önemli bir boşluk yarattığını düşünüyorum.
Gazi karakteri de özellikle terör olaylarıyla ilgili tartışmalarda şehit yakınlarını temsil eden bir figür. Polat ise dizide 'adaletin' adı.
Gelelim Ömer Baba'ya... Bir camide müezzinlik yapan, inancına bağlı, dininin tüm gereklerini yerine getirmesine rağmen asla bağnazlığa sapmayan, 'babacan' ve 'uzlaştırıcı' bir karakter ama dizideki en önemli görevi 'denge' oluşturmak...
Ömer Baba bu yönüyle 'sağduyu', 'sabır' ve 'vicdanı' temsil ediyordu. Olaylar sarpa sardığında başta Polat olmak üzere herkes gidip ona danışıyor, onun sufi yaklaşımıyla doğru yolu buluyordu. Diyeceğim o ki, Ömer Baba ölürse; bir kuyumcu terazisi, herkese yol gösteren bir kıyı feneri de yok edilmiş olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA