Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seyircisiz yayın cezası

GİDİŞAT hiç de iyi değil... Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabette kulüp televizyonlarının düştüğü durumun izahı yok!
Fenerbahçe Televizyonu'nun Yer6 programında Fatih Terim'e yönelik yaptığı aşağılayıcı yayına, Galatasaray Televizyonu da Aziz Yıldırım- Şike konulu haber ve yorum bantlarıyla karşılık vermeye hazırlanıyormuş.
FBTV, bu köşeden övgü alan televizyon kanallarındandı. Fanatik kulüp yayıncılığının ötesine geçip tüm spor branşlarını ve genel aktüaliteyi kucaklayan dengeli bir haber tarzını benimsediği için takdirlerimizi kazanmıştı. Ancak son gelişmeler hiç de iç açıcı değil.

BUMERANG ETKİSİ
Kulüpler; taraftar kitlelerini genişletmek, onları heyecanlandırmak ve bu yolla bilet ve forma satış gelirlerini artırmak için kurdukları televizyonları kullanacaktır elbette ama bunu yaparken holiganizme prim vermek, rakip takımın futbolcularını, teknik heyetini aşağılayıp hakarete varan yorumlar içine girmek kabul edilemez.
Bu durum, sadece FBTV için geçerli değil.
Tüm kulüp kanalları, fitili ortada duran barut fıçısına ateşle yaklaşmak yerine daha soğukkanlı bir tutum sergilemek zorundalar.
Unutmamalılar ki holiganizm, 'bumerang' gibidir. Döner, dolaşır, fırlatanı ensesinden vurur...
Nasıl olay çıkaran takıma seyircisiz oynama cezası veriliyorsa, hukuki ve etik kuralları ihlal eden kulüp televizyonlarına da 'seyircisiz yayın yapma cezası' verilmeli. Bir gün boyunca uyduya çıkamayıp kendi yayınlarını sadece kendileri izleseler, akıllanırlar mı acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA