Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sokollu nerede?

Köşemizin en genç takipçilerinden Sudaay Tat; sıkı bir TV eleştirmeni olma yolunda hızla ilerliyor. İşte son tespitleri:
"Merhaba Yüksel Abi, son zamanlarda Muhteşem Yüzyıl dizisini izlerken bir şey fark ettim.
Bildiğiniz gibi Osmanlı Devleti'nde en uzun sadrazamlık yapan kişi Sokollu Mehmed Paşa. Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı donanmasının Kaptan-ı Deryalığı ve yine Kanuni, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde toplam 14 yıl, Osmanlı Devleti'nin sadrazamlığını yapmış, Sırp asıllı bir Osmanlı devlet adamıdır.
Fakat Muhteşem Yüzyıl dizisinde zaman su gibi akıp gitmesine rağmen, artık Kanuni neredeyse tahtını oğluna devredecekken; hâlâ Sokollu Mehmed Paşa'ya rastlayamadım. Onun gibi birini unuttular mı, yoksa çok sonra mı diziye katacaklar bilemiyorum. Seyircinin gözünden bu tür olaylar kaçmaz. Tarihimizi en doğru şekilde aktarmaları gerekiyor. Her ne kadar dizi gitgide tarihten kopsa da; Sokollu Mehmed Paşa gibi birini unutmamak gerekir. Sonuçta en büyük Osmanlı sadrazamlarından biri olarak kabul ediliyor. Umarım bir an önce ona da dizide yer verirler. Saygılar..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA