Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yağma Hasan'ın Böreği

Yeni yarışmalar arasında en fazla dikkatimi çeken; atv'nin Kapanmadan Kazan ve Kanal D'nin Kapış Kapış adlı yapımları.
Her ikisi de bilgi ile aksiyonu birleştiren 'karma' yarışma türlerinden. Her ikisinin sunucusunu da başarılı buluyorum.

YAĞMA KÜLTÜRÜ
Kapanmadan Kazan'da Murat Serezli yarışmayı adeta eldiven gibi ellerine geçirivermiş, her bölüm biraz daha 'karakterini' yapıma yansıtıyor. Sinan Çalışkanoğlu da müthiş dinamizmiyle Kapış Kapış'ı ivmelendirmeyi başarıyor.
İki yarışmanın da ortak özelliği; toplumda giderek yaygınlaşan 'yağma kültürü' üzerine oturtulmuş olması.
Yıllardır bilinçli olarak tüketim toplumu olmaya özendirilen insanlar; sormadan, soruşturmadan, araştırmadan, incelemeden adeta 'yağmalar gibi' alışveriş yapmaya, kısa yoldan 'kapıp kaçmaya' öyle alıştırıldılar ki; yarışma yapımcıları da bu yeni 'modaya' kayıtsız kalamadı.
Kısıtlı süre içinde 'en değerli malı kapıp kaçmak' tüm dünyada adeta yeni yaşam felsefesi halini aldı.
Emek vermek, hak etmek, sindirmek gibi erdemler bir yana bırakılıp 'en kestirme yoldan' paraya ve eşyaya ulaşmak isteyen insanların 'gözü dönmüş bir şekilde' raflarda ne varsa kucaklayıp taşıması, koca koca eşya setlerini, arabaları iterek kapıdan geçirmeye çalışması ve yarışmaların adeta 'paraya ve mala tapanların toplu ayini' haline gelmesi; sizi bilmem ama benim fena halde içimi acıtıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA