Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Zaman karmaşası

Birol Güven'in yüzünden topyekun aklımız karıştı. İki farklı zaman dilimini anlatan diziler yüzünden hangi olaylar 80'lerdeydi, hangisi 90'ların modasıydı iyice karıştırır hale geldik.
Okurumuz Burak Bulut da bu konunun altını çizmiş:
"80'ler ve 90'lar olarak çok kesin geçiş yapılması bence doğru değil. 'Atari oynamak' aslında 1984 sonrasında başlamıştı. 1990 başında bırakın Atari'yi, Amiga bile artık bitmişti.
Bahse konu dizide; çift kasetçalar teyp gördüm ama 1991 yılında taksitle CD çalarlı müzik seti almıştı kız kardeşim.
Çevirmeli telefon biteli de çok oluyordu. 1988 sonrası bırakın tuşlu olanı, telsiz telefonlar çıkmıştı. 80'leri 1980-1985, 1985 -1989 olarak; 90'ları da 1995 sonrasına ayrı bir paragraf açarak değerlendirmeliyiz bence. Mesela; ben hiç 'alev' almaya (katı yakıtla çalışan su ısıtıcılarında kullanılan tutuşturma malzemesi) giden bir ev üyesi görmedim ama ben, 80'li yıllarda Bakırköy'de az aramazdım alevi.
Bu arada rahmetli anneannenizin Bakırköy'den komşusu Nermin Teyze'nin selamı var; üzerimde kalmasın..."
YAZAR NOTU: Bir selam, bin nostalji... Rahmetli anneannemin ispirtolu ocakta pişirdiği sahanda köfte nasıl da burnumda tüttü şimdi...
Selamün aleyküm Nermin Teyze'cim. Anneannemin ve 80'lerin ruhu şad olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA