Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Spiker fabrikası

Fox'un Çalar Saat'i 'spiker fabrikası' gibi çalışıyor. Fatih Portakal, sabah haberleri sunuculuğundan son derece yerinde bir kararla ana haber anchorman'liğine terfi ettirildi. Hafta sonları ise Murat Güloğlu, programa müthiş bir sempati ve dinamizm katıyor.
Portakal'ın yaz tatili yaptığı dönemde ise Çalar Saat izleyicileri yeni bir spiker ile tanıştı.
Adı Ezgi Gözeger. Bir süredir dikkatle izliyorum; kısık ateşte tıkır tıkır pişip yağına binen yahni gibi her gün biraz daha lezzet veriyor.
Haberlerin arasına sepiştirdiği mini yorumları dozunda, esprileri zekice, diksiyonu, tonlamaları, vurgulamaları yerli yerinde. En önemlisi de; acemiliğini yaşayan diğer meslektaşları gibi kameranın kırmızı ışığını görünce gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalakalmıyor.
Eğer Ezgi Gözeger göze gelmezse, ekranlarımız yeni bir haber spikeri kazanacak gibi...
Çalar Saat'in yeni sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya'nın ise işi zor. Fatih Portakal'ın yükseğe koyduğu çıtanın üzerinden atlamak zorunda. Deneyimsizliğinden kaynaklanan ilk programdaki heyecanı, önünde uzun ve zorlu bir yol olduğunu gösteriyordu.
Bunca spikerin yetişmesinde Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni sevgili Doğan Şentürk'ün deneyiminin önemli rol oynadığını düşünüyorum. Ancak yeni sezonda Fox Ana Haber'in 21.30'a taşınması bana biraz riskli geldi doğrusu. Malum; Fox, günlük dizilerini diğer rakiplerinin haber bültenlerinin karşısına koyup izleyiciye alternatif yaratmış ve 'haber saatinde dizi' işinin mayası tutmuştu.
Peki ya 'dizi saatinde haber' hamlesi tutar mı? Açıkçası bana biraz riskli geliyor.
Dizi seyircisi, haftalardır izlediği yapımı bırakıp da o saatte haber izler mi? Yok eğer haber almaya bu kadar meraklıysa, niye yarım saatte bir bülten yayınlayan haber kanalları dururken Fox'u izlesin?

Umarım ben yanılırım da bizim Fatih, 'sıkılmış Portakal'a dönmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA