Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şeytan ayrıntıda

BUGÜN spor yazarlığı damarım kabardı. Son zamanlarda dikkatimi çeken bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum. Malum, futbolcuların formaları; hem rakiplerden, hem de hakemlerden ayırt edilmelerini sağlayacak özellikte olmalı. Örneğin; hakem bir kalecinin kazağının rakip takım formasıyla benzeştiğine hükmederse, maçtan önce o kalecinin formasını değiştirmesini isteyebiliyor. Forma kadar, kısa kolluların altına giyilen termal içliklerin, eldivenlerin, tozlukların da ayırt edici özellikte olması gerekiyor. Ama her nedense ayakkabılar ve kaleci eldivenleri ihmal ediliyor.
Son zamanlarda futbolcuları rengarenk ayakkabılar ile izliyoruz. Toplar da renk olarak çeşitlilik arz ediyor. Bu durumda topla aynı renkte ayakkabılar ve kaleci eldivenleri ile karşılaşıyoruz. Şimdi bir tartışmalı pozisyon hayal etmenizi istiyorum: Forvet, ceza sahasına girmiş, kaleciye çalım atmak istemiş. Kaleci eliyle topa uzanıyor, forvet yere düşüyor. Forvetin ayakkabısının, topun ve kalecinin giydiği eldivenin aynı renk ve desende olduğunu düşünün. Hakem o saliselik pozisyon sırasında, renklerin ayırt edici özelliğinden mahrum kalacağı için nasıl doğru karar verecek?
Sanırım eskiden olduğu gibi tek renk (siyah) krampon ve maç topuyla karışmayacak eldiven zorunluluğu gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA