Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Beren mi, belçim mi?

Görme engellilerin dramı, bir dönem Yeşilçam'ın tepe tepe kullandığı bir argümandı. Onları sadece 'acıma hissi uyandırmak' ve öyküye göz yaşartacak 'enfiye' katmak için kullanırlardı. Pek çoğunun finalinde bir otomobil gelip kör adama ya da kadına çarpar ve gözleri açılırdı.
Son dönemde yine görme engellileri merkez alan yerli filmlere sıkça rastlamaya başladık. Önce Beren Saat'i Benim Dünyam'da görme engelli bir kadını canlandırırken izledik. Önceki gün galasını izlediğim 'Sadece Sen' filminde ise bu kez Belçim Bilgin Erdoğan gömüldüğü koyu karanlığın içinde aşkı arayan bir kadını oynuyordu. Peki hangisi kör bir kadını daha iyi oynadı?
Bence her ikisi de son derece başarılıydı. Beren, vücut dilini kullanmada sanki bir tık daha başarılı gibiydi. Ama Belçim de duyguyu izleyiciye geçirme konusunda hiç de altta kalmadı. Belçim'in filmdeki performansının 'Yılmaz Erdoğan'ın karısı, ilkelerinden ödün verip filmde rol arkadaşı ile öpüştü' sığlığında kalmasına ise doğrusu çok üzüldüm.
Beni daha fazla etkileyen ise İbrahim Çelikkol'un yeteneğiydi. Hem atletik görünüp en zorlu aksiyon sahnelerinin üstesinden gelmek, hem de devamındaki ilk romantik sahnede kadife yumuşaklığında görünebilmek her oyuncunun başarabileceği bir şey değil. Çelikkol, rakipleri Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'un arasına girme yolunda hızla ilerliyor.
Dikkat ediyorum da, Murat Tokat ve Mahsun Kırmızıgül'ün ortağı olduğu Boyut Film'in tüm yapımları ('Beyaz Melek', 'Güneşi Gördüm', 'New York'ta Beş Minare', 'Romantik Komedi', 'Gecenin Kanatları') izleyicinin yüreğine dokunmayı başarıyor. Bunda Mahsun Kırmızıgül'ün önemli katkısı olduğunu düşünüyorum. Sanırım, sinema izleyicisinin duygusal kodlarını çözmüş. Filmi özellikle aşktan ümidini kesmiş umutsuzlara tavsiye ediyorum. 'Sadece Sen', aşk denilen şeyin engel tanımazlığına dair bir manifesto adeta.
Tıpkı 'Benim Dünyam' gibi, 'Sadece Sen' de bir Kore yapımından devşirme. Ama olsun, ne çıkar ki? Bugüne kadar üç kez çevrilen 'Titanic' filmini beşinci kez izletip gişe rekoru kırıyor musun; ben ona bakarım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA