Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kanuni'nin yeni fethi

Evet, bitmedi. Ben her pazartesi eski bölümleri izliyorum.
Nerede mi? Küçükkuyu sahillerinde... Yunan Antena 1 kanalı, diziyi yayınlamaya devam ediyor. Buralarda normal anten ile televizyon izlemenin olanağı yok. İlle uydu ya da dijital platform kullanmak zorundasınız. Ama Yunan kanalları cam gibi çıkıyor. (Bu ayıp da bize yeter herhalde)
Bu aralar Mega TV'deki Kara Para Aşk ve ANT 1'deki Muhteşem Yüzyıl yayınlandığı saatlerde komşuda sokaklar boşalıyormuş. Ama bu iki dizinin önemli bölümlerini kaçıran ya da yeniden izlemek isteyen Egeli Türk izleyiciler için de büyük fırsat doğdu. Zira ekonomik güçlükler nedeniyle Yunan televizyonları yabancı dizilere seslendirme yapamıyor.
Yani Muhteşem Yüzyıl'ı bizim sahillerimiz ana dilinde ve Yunanca alt yazı ile izliyorlar. Diyeceğim o ki, zaten Türkçe'ye kulağı alışkın olan komşumuz, iyiden iyiye Türkçe öğreniyor!
Kim derdi ki Ege'de 11 adanın hakimiyetini ele geçiren Kanuni Sultan Süleyman'dan 500 küsur yıl sonra Ege'yi bir başka Muhteşem Süleyman fethedecek diye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA