Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

90 liralık votkayı 1.200 TL'ye satıyorlar!

Bodrum sezonu başladı-başlıyor derken, ilginç haberler de art arda gelmeye başladı oralardan. Öner Öngün üç aylığına Bodrum'da... Nöbetçi hayatların peşinde koşturup duruyor. Her gün Öner'i arayıp "Artık biraz daha kitle haberleri yapsan. Şu bikini-mayo mevzusundan bana bile bıkkınlık geldi" diyorum. Öyle değil mi; hepi topu üç-beş kişinin tatil maceralarını yazıp duruyoruz. Son günlerde posta kutuma birkaç şikayet düşünce Öner'e "Tam aradığımız haber" diyerek bir fiyat araştırması yapmasını söyledim. Örneğin; Türkbükü'nde bir şişe su, kola kaç lira? Bir top dondurma kaç lira? Bir bira kaç lira? Bir şişe votka kaça açılıyor ya da bir şişe şarabın fiyatı nedir? Buyrun okuyun! Okuyun da kimi Bodrum esnafının "Sezon sadece bir ay sürüyor" yaygarasının altında yatan sahtekarlığı anlayın.

BÖYLE FİYAT OLUR MU?
Bir kutu kolanın fiyatı Bodrum içindeki restoran ve kafelerde 2.5 ile 5 TL arası. Ama aynı kola Türkbükü'nde 10 TL. Bira Bodrum'un içinde 10 TL, Türkbükü'nde 20-25 TL. Bu meblağlarla ne kadar kazıklandığınızı belki anlamazsınız. Ama şöyle gece bir çıkalım, yemek yiyip bir eğlenelim derseniz aman dikkat! Ya cebinizde çokça para olmalı ya da kredi kartı bulunmalı. Sırf Türkbükü'nde eğlenmek için o fahiş fiyatları ödemeye değer mi, bir düşünün. Fahiş diyorum çünkü hiçbir sektörde böyle bir kazanç oranı yoktur. Nasıl mı? İnternetten Doğa Şarküteri'nin sitesine girdim. Cielo rose şarap onlinemahzen.com'da 29 TL. İçkisepeti.com'daki fiyatı ise 32 TL. Peki Türkbükü'ndeki kimi mekanlarda bir şişe Cielo'yu kaça açıyorlar dersiniz? 200 TL'ye... Belvedere votkanın market fiyatı 90-115 TL arası değişiyor. Türkbükü fiyatı 1.200 TL. (Bu nasıl bir kazanç oranıdır. Ekonomide böyle bir şey var mıdır? Bir bilen lütfen anlatsın.) Bodrum'un içindeki kimi barlarda ise 750 TL. Absolut; Migros'ta 49 TL, Türkbükü'nde 500 TL. Kimin hangi fiyata ne sattığının listesi elimde. Haydi bu seferlik isim vermeyelim dedik. Ama sezon kısa diye, müşteriyi de bu kadar kazıklamanın sonunda mekan sahiplerine de bir maliyeti olur diye düşünüyorum. Ne olur? Tatilci yavaş yavaş çekilir oralardan ki, Bodrum'da evi olan pek çok insan için durum böyledir. Kendi masasını kurup, içkisini de marketten alıp keyfini yaşıyor herkes. Türkbükü esnafı daha çok ağlar. Unutmayalım ki, insanlar değişikliği sever. Yarın öbür gün diyelim ki "Marmaris eğlenceden yıkılıyor. Herkes oralarda" haberleri çıksın, görün bakalım oralarda kimsecikler kalıyor mu? Bu arada "Sezon bir ay sürüyor, biz acınacak durumdayız" laflarına da inanmıyorum artık. Bir şişe votkadan elde ettiğiniz kârı 12 aya bölün; o bile yüzde yüz kazanç sağlıyor size. Daha ne ağlaması!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA