Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Hande tiyatrodan kaç lira kazanıyor?

Nereden çıktı bilmiyorum, habere göre Hande Ataizi, Cihan Ünal ile oynadığı 'Özel Hayatlar' adlı tiyatro oyunundan gösteri başına 10 bin TL. kazanıyormuş. Biri oturduğu yerden ne de güzel sallamış. Keşke tiyatro yapanlar böyle paralar kazanabilseydi... Ama kazanılamıyor. Usta tiyatrocu Zihni Göktay bir zamanlar şöyle demişti; "Herkes yat-kat alırken ben sadece kilo aldım."

SALKIM 200 LİRA ALDI
Çünkü 40 yıllık Şehir Tiyatroları sanatçısı Zihni Göktay'ın kazandığı para aylık bin 500 lira civarındaydı. Yani bir maaşı vardı. Dolayısıyla oynadığı oyun sayısının da bir önemi yoktu... Tiyatrolar ilgi çekmek için zaman zaman popüler isimleri kadrolarına katıyorlar. Hande Ataizi'nin tiyatro yapmasına bu açıdan bakanlar "Madem ki tiyatro yapıyor, bunu üç kuruşa yapacak hali yok" diyebilirler. O zaman da "Oyun başına 10 bin lira kazanıyor" dedikodusu alır başını gider. (Ah bu tahminler biraz ölçülü olsa.) Ama Hande zaten konservatuarda bu işin eğitimini almış, hocası Yıldız Kenter tarafından da büyük yetenek olarak değerlendirilen ve "Tiyatro yapmalısın" diyerek itelenen biri. Yani tiyatro yaparken "Ben gecede 10 bin lira isterim" diyecek bir durumu yok. Zaten istese de alamaz. Çünkü tiyatroda onu besleyecek öyle bir kaynak yok. Birkaç yıl önce Yeşim Salkım 'Casablanca' oyununda oynamıştı. Kaç lira alıyordu biliyor musunuz? Oyun başına 200 lira... Birileri tiyatroyu televizyon dizileriyle karıştırdı galiba!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA