Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Dedeman ailesi 'umut' için meydana çıktı...

Nazire Dedeman'ın kurduğu Umut Vakfı'nın başlattığı 16. Bireysel Silahsızlanma Günü için gündüz eylem, gece de ödül töreni gerçekleştirildi

Dedeman Holding Başkan Yardımcısı ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Nazire Dedeman'ın, oğlu Umut'un silahla ölmesi üzerine kurduğu Umut Vakfı'nın başlattığı Bireysel Silahsızlandırma Günü'nün 16'ncısı perşembe günü gerçekleşti. Nazire Dedeman ve kızları başta olmak üzere Dedeman ailesi her yıl olduğu gibi Umut'un hayatını kaybettiği 28 Eylül'de, Taksim Meydanı'nda 'Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü' eyleminde bir araya geldi. Bireysel silahlanma karşıtlarının da katıldığı etkinlikte 'Bireysel silahlanmaya hayır!" diye haykırıldı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİNİ VERDİ
Dedeman ailesi akşam da Bireysel Silahsızlanma Günü Ödül Töreni'ne ev sahipliği yaptı. Umut Vakfı bu yıl 'Yurttaşlık Bilinci ve Ayrımcılığın Önlenmesi' başlığıyla bilimsel bir yarışma düzenledi. Dedeman İstanbul Oteli'ndeki ödül töreninde Nazire Dedeman, yarışmada dereceye girenlere ödüllerini verirken bir de konuşma yaptı. Her yıl 300 kişinin bireysel silahlanma sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen Dedeman, yasal önlemler alınması için bir kez daha yetkililere çağrıda bulundu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA