Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Lüzumlu aile

"İnsan kendi adını başkalarından duyduğunda ne düşünür acaba? Ya da insanlar senin adını niye bilirler, neden ezberlerler?.. İshak Alaton...
Bu ismi ben çok beğendim ve açıkçası içini kalıcı şeylerle donatmak için özendim." "Varlıklıysan, paran varsa, muktedirsen, kapını çalan çok olur. Kapını çalanların çoğu senin imkanlarına ihtiyaç duyar, yardım isteyen olur, iş isteyen olur, bir yere referans olmanı isteyen olur.
Evet bunlar normaldir fakat kapının çalınma nedeni senin aklına, fikrine, bilgine, tecrübelerine güven ise, işte o zaman sen gerçekten varsın ve anlamlısın demektir."
Son günlerin en çok konuşulan kitabı 'Lüzumlu Adam'dan çok beğendiğim birkaç satır yazdım yukarıda.

"ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR"
İshak Alaton'un benim için imzaladığı kitabını Amerika'ya dönerken uçakta bir çırpıda okuyuverdim.
İshak Bey, başarılı bir işadamı olmanın ötesinde, hayatla bağ kurabilmiş bir insan...
Çocukları da öyledir...
Leyla ve Vedat Alaton'u sadece cemiyet dünyasının popüler isimleri olarak görüyorsanız, yanılıyorsunuz.
Vedat ve Leyla'yı yakından tanıyan şanslı insanlardan biriyim.
Vedat...
O, benim erkeklere bakışımı değiştiren erkektir diyebilirim.
Hayatımda bu kadar kim olduğunu ispata uğraşmayan bir insan daha tanımadım diyebilirim. O kadar kendi ile barışık biridir.
Onun gücü; alçakgönüllülüğünde, dinleme ve algılama yeteneğinde... İshak Bey kitabında oğlu için şöyle demiş: "Yaşamak dediğin biraz öğrenmektir.
Sadece iş öğrenmek, beceri geliştirmek, bilgili olmak değil. Yaşamak dediğin, önce kendini sonra da insanları anlayabilmektir esas olarak. Vedat bu açıdan övgüyü hak edenlerden..."

EGOYU DENGELEMEK...
Onun bu olgunluğa erişebilmesinde ve egosunu dengeleyebilmesinde, büyürken annesi Mara Hanım ve babasının rolü tabii ki yadsınamaz...
Ama Vedat iç dünyasını geliştirmeye önem verir. 'Kim olduğu' ile 'takdir edilme endişesi' arasına mesafe koyabilmeyi başarmıştır.

"SADECE KENDİN OL!"
Vedat, "Biz zengin olduğumuzu bilmeden büyüdük" der bana...
Kendi kitabımda bahsetmiştim; İshak Bey, Vedat'ı büyütürken şunu tavsiye edermiş: "Bak oğlum, benim genlerim ve karakterim seninkinden farklı. Ben başka anne ve baba tarafından yetiştirildim.
Bulunduğum yere gelmek için beni motive eden nedenler başkaydı. Seni de ben ve annen yetiştirdik.
Senin karakterin seni nasıl yönlendiriyorsa, öyle ol.
Sakın ben olmaya çalışma.
Kendin ol!"
Değerlerimiz ve kimliğimiz...
Vedat bu iki unsur üzerine çok düşünmüş ve kendi yolunu seçebilmiş bir insandır.
Başarılı ve saygın bir babanın oğlu olmanın gölgesinde kalmamayı kendine öğretmiştir.

İÇİ ÇOK YUMUŞAK
Leyla...
O güçlü, özgün, tuttuğunu koparan işkadını yönü sizi yanıltmasın.
İçi çok yumuşaktır. Leyla, bir çocuğunki kadar sıcak ve doğal enerjisi ile girdiği her ortamda, herkesi kendine mıknatıs gibi çeker. Hayatta ne görmüş olursa olsun, masumiyetini ve insanlığını kaybetmemiş bir kadındır...
Benim başarı anlayışım zaman içinde çok değişti. Hele Alaton ailesini yakından tanıdıkça iyice değişti.
Bu dünyada neye sahip olursanız olun, yalnız kaldığınızda "Neden kendimi sahteymişim gibi hissediyorum?" diye soruyorsanız, o başarı sizi tatmin etmeyecektir. İshak Bey'in dediği gibi adınızı sevin ve içini kalıcı şeylerle donatmaya özen gösterin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA