Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Monıca Lewınsky ve hayat...

Amerikan eski başkanı Bill Clinton ve Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky'nin yaşadığı seks skandalının üstünden 16 yıl geçti…
Bill Clinton, karısını aldattığı ve yalan söylediği halde hâlâ en popüler politikacı...
Eşi Hilary Clinton, 2016 başkanlık seçimlerine katılırsa kazanacağına neredeyse kesin gözü ile bakılıyor.
Peki Monica Lewinsky'ye ne oldu?
Yıllardır ağzını bıçak açmayan Lewinsky, yaşadıklarını ilk defa Vanity Fair dergisinde yazmış. "Çok pişmanlık yaşadım ama artık geçmişimden saklanmayı bırakmamın ve geçmişimle yüzleşmemin zamanı" diyor.

CLINTON'I KORUMAK İÇİN...

Lewinsky, skandal sonrası London School of Economics'de master'ını yapmış ve ardından iş aramaya koyulmuş. Ama üstünde taşıdığı leke yüzünden her seferinde 'nazikçe' reddedilmiş. "Clintonlar ve Clinton yönetimi beni bir 'günah keçisi' gibi damgaladı" diyor.
Lewinsky, hikayesini yazması için önerilen 10 milyon doları bile Bill Clinton'ı koruma adına geri çevirmiş.
"Onlar güçlü hayatlarına devam ederken, harcanan ben oldum" diyor.
Utanç, pişmanlık, küçümsenmek, alay edilmek, aşağılanmak… Bu hislerle başa çıkamadığı için intiharı bile düşündüğü zamanlar olmuş.
İki yıl önce 18 yaşındaki bir genç, başka bir erkekle öpüşürken çekilen videosu internete sızdırıldığı için intihar etmişti.
Lewinsky, "Bu olay beni çok etkiledi. Kendi 'utanç verici' tecrübeme farklı bir anlam saptamaya başladım" diyor.
Gençlerin, yaşayabildikleri, toplum gözünde 'küçük düşürücü' tecrübeler yüzünden kendilerine zarar vermemeleri için hikayesini paylaşmaya karar vermiş.
Sizce Monica Lewinsky gerçekten mağdur mu? Yoksa Hilary Clinton'ın skandal ortaya çıktıktan sonra dediği gibi 'narsist ve şımarık' bir genç kadın mı?

HER YERDE AYNI

20'li yaşlarda genç bir kadının; koskoca Amerika başkanının ilgisi, enerjisi, karizması ve gücü karşısında ayağının yerden kesilmemesi mümkün mü?
Beğenilme, kabul edilme, kimlik bulabilme ihtiyacı hangimize bir dönem mantıksız şeyler yaptırmadı ki?
Bill Clinton'ın yaptığı, 'ego ve fırsatın baştan çıkarıcı bileşimi' olarak bakılıp affedilirken, Monica Lewinsky 'iffetsiz' lekesini bir ömür boyu taşıyor.
Dünyanın neresinde olursan ol, durum maalesef bu!

NE İLK, NE SON

Yukarıda yazdıklarım bana, 21 yaşımda yaşadığım kötü bir tecrübeyi hatırlattı. Taciz gördüğüm kişi ünlü birisiydi. Suçlanmaktan korktuğum için, en yakın iki arkadaşım dışında hiç kimse ile paylaşmamıştım olanları... Sırtımda taşıdığım o yükü atabilmek 20 yıl sürdü.
Lewinsky'ye gelince... Bu tecrübe, yeri geldiğinde (hangi konuda olursa olsun) iki ayağının üstünde durup 'hayır' diyebilmeyi öğreneceği ne ilk, ne de son dersti eminim. Ama yıllar içinde ödediği bedeller zincirinde önce bir insan, sonra bir kadın olarak kendini tanımlayabilmesinde eminim önemli bir halka olmuştur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA