Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Cinsellik orucu, hazzı geliştirir

"Yeni evliyim. Ramazan ayında cinselliğimize ara vermemiz gerekiyor mu? İftar sofrasında, mahremiyete uygunsa, birbirimizi öperek oruç açabilir miyiz?" R.C./Bursa
Ramazan ayı, cinsel mutluluğun gelişimi için de bir fırsattır. Ramazan'da, oruçluyken cinsel yakınlığın askıya alınmasından dolayı, eşinizle bakışmalarınıza ruhani boyutlar ekleyebilirsiniz.

EKMEK GİBİ NİMETTİR
Çift olarak oruçlu olduğunuz sürece, birbirinizi gövdeleriniz üzerinden değil duygularınız üzerinden tartabilirsiniz. İftar, orucu tutulan her şeyi güzelleştirdiği gibi orucu tutulan cinselliği de güzelleştirebilir. Çünkü cinsellik ekmek gibi, su gibi nimettir; kadın ve erkeğe birbiri üzerinden sunulan eşsiz bir sofradır. Nasıl ki yeme içmenin orucu damak lezzetinizi geliştiriyorsa, cinselliğin orucu da cinsellikten alınan ve cinselliğin vaat ettiği hazzı geliştirebilir. Bu nedenle iftar sofrasında, mahremiyete uygunsa, eşler birbirlerini öperek niye oruç açmasınlar? Yani öpüşmenin orucunu tuttuğunuz gibi öpüşmenin iftarını da yapabilirsiniz.

RAMAZAN'DA CİNSELLİK DÜŞÜNMEYİN
"Mastürbasyon yapmayı çok seviyorum. İftardan önce mastürbasyon yapmak orucumu bozar mı?" Y.C./Diyarbakır
Orucu neyin bozduğuna dair sorularınızı bir din uzmanının yanıtlamasında fayda var. Ancak ben kendi konumla ilgili olan kısmına yanıt verebilirim. Orucun amacı; hem ruhen, hem de bedenen arınmak ve nefsi terbiye etmektir. Bu nedenle oruçluyken cinsel davranışlarda bulunmak doğru olmaz. İftardan sonra sahura kadar olan sürede mastürbasyon yapmanızın bir sakıncası yoktur. Ramazan ayında olduğumuz için bazı şeyler yasakmış gibi görünebilir ve yasaklar daha cazip geldiğinden cinselliği kafanızdan atamayabilirsiniz. Bu nedenle oruçluyken cinsel konuları çok fazla kafanıza takmadan doğal akışına bırakmanız, daha huzurlu ve mutlu olmanızı sağlayacaktır.

DÜRTÜLERİNİZİ BİR SÜRE BASTIRIN
"Ramazan ayında cinsel dürtülerimi baskılamamın bana bir zararı var mı? Ne yapmalıyım?" P.S./İstanbul
Ramazan ayı boyunca, sağlıklı ve mutlu bir cinsellik yaşayabilirsiniz. Kısa ve geçici bir süre cinsel dürtülerinizi bastırmanın size bir zararı olmaz, rahat olun. Orucunuzu açtıktan sonra beyninizi kapatarak duygularınıza odaklanabilir, endişe, korku ve kaygılarınızı bir tarafa bırakarak anın tadını çıkarabilirsiniz. İnsanlar için cinsel arzu ve istekler; açlık, susuzluk gibi doğal olgulardır. Bu nedenle arınma ayı olan Ramazan'da cinselliğinizi yasaklamadan; gönlünüzü ve beyninizi arındırabilirsiniz. Ayrıca bu ay olumsuzlukları bir kenara bırakabilir, cinsel yaşam ve partnerinizle ilgili iyi düşüncelere sahip olmaya gayret edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA