Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Nasıl çabuk hamile kalabilirim?

Yeni evliyiz ve bebek yapmayı planlıyoruz. Hamile kalabilmemi kolaylaştıracak pozisyonlar var mı? F.T./Van
Henüz yeni evlisiniz; vücudunuzun, eşinizin bedenine ve spermlerine alışması için biraz zaman geçmesi gerekiyor. Yine de, ilk olarak gebelik için uygun olan dönemin saptanması gerekir.

14'ÜNCÜ GÜNDE...
Âdetinizin başladığı günü birinci gün, âdet süresini dört gün ve 28 günde bir adet gördüğünüzü kabul edersek; 14'üncü günde yumurtlamanız gerekir. Bu dönem, hamile kalma şansınızın en fazla olduğu zamandır. Ayrıca spermlerin vajinaya uygun şekilde bırakılması için doğru pozisyonlarda cinsel ilişkiye girmek gerekir. Bunlar; erkeğin üstte olduğu misyoner pozisyonu, kadın ve erkeğin yana doğru dönük olduğu pozisyonlardır. Erkeğin üstte olduğu pozisyonda, kadının kalçasının altına yastık koymak da, spermlerin ilerleyişini kolaylaştıracaktır. Eğer erkeğin sperm sayısı düşükse; diz-dirsek pozisyonu daha idealdir.

EŞİMLE PAYLAŞIMIMIZ AZALDI!
Sekiz yıllık evliyiz ama son bir yıldır, eşim akşam işten eve gelince, konuşacak hiç konumuz olmuyor. Aramızda paylaşım kalmadı. Lütfen bana yardımcı olun. G.S./Amasya
Anladığım kadarıyla, siz bir ev hanımısınız. Normal olarak; evde rutin işlerle uğraştıktan sonra, oturup dinlenerek ya da TV izleyerek eşinizin gelmesini bekliyorsunuz. Eşiniz eve geldiği zaman da, anlatacağınız pek bir şey olmuyor. Böyle bir hayat, sizin için de sıkıcı olmalı. Bu nedenle, hem kendiniz için, hem de eşinizle paylaşabileceğiniz şeyler olabilmesi için; kendinize hobi edinebilir, dışarı çıkıp arkadaşlarınızla birlikte bir şeyler yapabilir, sinemaya gidebilirsiniz ya da güncel olayları takip edebilirsiniz. Ayrıca eşinizle birlikte yatak odanızda tavla, satranç gibi oyunlarla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Önemli olan pozitif olmaktır. Zamanla bir şeyler değişecektir, rahat olun!

Doğum kontrol hapı kullanımı
17 yaşındayım ve cinsel hayatım bir sene önce başladı. İlk başta erkek arkadaşım prezervatif kullanıyordu fakat artık istemiyor. Doğum kontrol hapı kullanmalı mıyım? M.P./Ankara
Öncelikle doğum kontrol hapı sadece gebe kalmamak için kullanılan bir ilaç değildir; regl dönemini de düzenlemektedir. Bu nedenle bazı doktorlar, ergenlik çağındaki kızlara da bu ilaçlardan vermektedir. Ancak bu haplar, hormonları etkilediği için, erken yaşta kullanımı mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır. Süregelen bir cinsel yaşamınızın olduğu göz önüne alınırsa; gebelikten korunma yöntemi olarak doğum kontrol hapını tercih etmenizde negatif bir durum yoktur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA