Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli un çorbası

Köfte için verilmiş malzemeleri yoğurup, minik köfteler hazırlayın. Kızartıp, kenara alın. Tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve süt ekleyin. Topaklanmaması için çırpma teli ile çırparak, koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip, ocaktan alın. Servis tabağına aktarıp, üzerine köfteleri ekleyin. Nane serperek servis yapın.
MALZEMELER
Köfte için:
200 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 dal kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber Çorba için:
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı soğuk süt
Tuz
Karabiber, nane


Zeytinyağlı patlıcan
Patlıcanları alacalı soyup, parmak şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serpip, ovalayın. Yıkayıp, hafifçe sıkın. Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp, ılınınca üzerine patlıcanları dizin. Tuzunu ayarlayın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
6 diş dövülmüş sarmısak
1 kase yoğurt
Tuz

Dondurmalı mereng
Yumurta aklarını tuzla birlikte kar haline getirin. Pudraşekerini ilave ederek çırpmaya devam edin. Hindistancevizi ekleyip, sertleşinceye kadar çırpın. Karışımı sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye şeritler halinde sıkın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletip, 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırının içinde 10 dakika bekletin. Fırından alıp, soğutun. Gofretleri ve soğuyan bezeleri ufalayın. Dondurmayı da ekleyip, karıştırın. Malzemeyi yuvarlak bir kalıba boşaltıp, buzlukta dondurun.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı hindistancevizi
4 adet yumurta akı
Bir tutam tuz
1 çay bardağı pudraşekeri
2 adet çikolatalı gofret
150 gr. kaymaklı dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA