Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı makarna sarma

Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin. Izgarara üzerine zeytinyağının yarısını gezdirerek pişirin. Makarnayı haşlayıp süzün. Lor peyniri ile karıştırın. Kıyılmış soğanı kalan zeytinyağında kavurun. Üzerine küp kesilmiş domatesleri, tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika pişirin. Patlıcan dilimlerinin üzerine önce makarna, sonra domates sos koyun. İki ucunu birleştirip kürdanla tutturun. Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin
MALZEMELER
2 adet bostan patlıcanı
1/4 paket spagetti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı lor peyniri
1 adet soğan
4 adet domates
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Ispanak salatası
Ispanakları yıkayıp doğrayın. Pirinci, lapa olmamasına dikkat ederek haşlayın ve soğumaya bırakın. Haşlanmış yumurtayı dörde bölün. Salatalığı doğrayın. Tüm bu malzemeyi servis tabağına aktarıp karıştırın. Ayrı bir kapta zeytinyağı ile sirkeyi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
Çeyrek demet ıspanak
3 çorba kaşığı pirinç
1 adet haşlanmış yumurta
1 adet küçük boy salatalık
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1-2 damla sirke

Ev yapımı kemalpaşa
Un, margarin, peynir, karbonat ve yumurtaları iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu 5 dakika kaynatın. İçine tatlıları da atıp 5 dakika daha kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarıp servis tabağına alın.
MALZEMELER
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
150 gr. lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA