Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Un çorbası

Margarini eritin, yavaş yavaş unu ilave edin. Sütü ilave edin. Beş dakika daha kavurun. Soğuk suyu ilave edin. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayın. Küçük bir tavada tereyağını eritin, kırmızıbiberi yağda kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
4 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber
Tuz

* * *

Zeytinyağlı türlü
Patates, havuç, kereviz ve biberi küçük küçük doğrayın. Soğanı ince kıyıp tencereye alın. Doğranmış sebzeleri ilave edin. Tuz serpin, sıvıyağı sebzelerin üzerine gezdirip karıştırın. Şekeri ilave edin. 1.5 su bardağı su ilave edip kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet biber
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

* * *

Lokma tatlısı
Büyük bir su bardağına ılık su, şeker ve mayayı koyun. Maya kabarana kadar bekletin. Sonra bir kaba alın. Unu ilave edip yoğurun. Hamur katı olursa biraz daha ılık su ilave edin. Üzerini örtüp 30 dakika bekletin. Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağda kızartıp şerbetin içine atın.
MALZEMELER
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
Bir tutam tuz
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA