Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tombul kabak dolması

Kabakları yıkadıktan sonra üstünden kesip kapak yapın. İçlerini oyun ve tuzla ovun. Yemeklik doğranmış soğanı bir kaseye alın. İçine yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu ile nane, toz şeker, zeytinyağı, tuz, karabiber katıp karıştırın. Dolmaların içini harçla doldurup tencereye dizin. Üzerine kestiğiniz kapakları yerleştirin ve suyu koyun. Orta ateşte 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 adet tombul kabak
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz ve dereotu
8-10 dal nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı su
Tuz
Karabibe

Sosisli börek
Yufkalardan birini yağlanmış kare fırın tepsisine yayın. Su ve zeytinyağını karıştırın. Karışımın yarısıyla yufkanın her yanını yağlayın. İkinci yufkayı üzerine yayın ve kalan karışımla ıslatın. Kare şeklinde katladığnız yufkanın kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve sosisleri koyun. Oluşan üçgen parçaları ikiye bölün. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı doğranmış sosis
Haşhaş tohumu
1 adet yumurta sarı

Beğendi çorbası
Patlıcanı yıkayıp kabuklarıyla beraber küp doğrayın ve zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin. Yağ eridikten sonra unu ekleyin. Unun rengi dönene kadar sürekli karıştırın. Süt, su, karabiber ve tuzu da ekleyin. Çorbayı 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER
1 adet patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
5 su bardağı su
6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA