Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu alinazik

4 adet patlıcan
1.5 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
400 gr. tavuk göğüs eti
4 adet sivri biber
1 adet soğan
1 adet domates
Tuz, karabiber, kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı
İnce doğranmış tavuk etlerini soğanla beraber beş dakika kavurun. Doğranmış sivri biberleri, domatesi ekleyip beş dakika daha pişirin ve baharatlarını ekleyin. Közlenmiş patlıcan, sarmısak ve yoğurdu beraber robottan geçirip tabağa koyun. Üzerine tavuk etlerini koyup servis yapın.

Nohutlu bulgur pilavı
1 adet soğan
3 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet sivri biber
3 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
400 gr tavuk göğüs eti
Tuz, karabiber, pul biber
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Sivri biberi kıyıp üzerine ilave edin ve kavurmaya devam edin. Üzerine bulguru da koyup beş dakika daha kavurun. Domatesi, tavuk suyunu, suyu ve baharatları ekleyin. 20 dakika pişirin. Demlenirken üzerine didiklenmiş tavukları koyun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA