Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tarçınlı tas kebabı

400 gr. kuzu eti
10 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet havuç
2 adet domates
4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tarçın
Karabiber
Tuz
Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Tencereye yağları koyduktan sonra üzerine kuşbaşı doğranmış etleri koyup 5 dakika kavurun. Soğanı, iri doğranmış havuç ve sarmısağı ekleyip kavurmaya devam edin, bu aşamada tarçını karışıma ilave edin. Daha sonra salça, doğranmış domates, tuz, karabiber koyup 2 bardak sıcak su ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kırmızı biberli karnabahar
500 gr. karnabahar
2 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlayın. Kırmızı biberleri ayrı bir kapta 7-8 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyun. Blendır'a alıp üzerine zeytinyağı, limon suyu, pul biber ve tuz ekleyip çırpın. Karnabaharların üzerine bu sosu gezdirerek servis yapın.

İncirli pasta
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı margarin
8 adet kuru incir
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
1/2 su bardağı Hindistan cevizi
Yarım bardak Şam fıstığı
Sütü, unu, toz şekeri, kakaoyu tencereye alın. Nişasta ve margarini de ekleyip, kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. İncirleri haşlayıp küçük küçük doğrayın. Bisküviyi ufalayın. İnce kıyılmış cevizi de ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Islatılmış bir kaseye hazırladığınız harcı bastırın. Bir gece dolapta bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerini Hindistan cevizi ve Şam fıstığıyla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA