Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates çorbası

Suyu kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup tencereye rendeleyin. 10 dakika pişirin. Bir kapta süt, yoğurt, un ve limon suyunu iyice karıştırın. Kaynayan suya bu karışımı döküp karıştırın. Tekrar kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Dereotunu ince ince kıyıp, çorbanın üzerine ekleyin. Küçük bir tavada margarini eritin, kırmızıbiberi ekleyip birkaç kez karıştırın. Hazırladığınız sosu da sıcak çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
5 su bardağı su
2 adet patates
1 su bardağı süt
8 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Bir tutam dereotu
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kırmızıbiber

Cevizli patates köftesi
Patatesleri haşlayın, oda sıcaklığında tereyağı ve süt ilave ederek püre haline getirin. Üzerine ceviz, un, yumurta, köri ve tuzu ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Patatesli hamurdan parçalar kopartıp köfte şekli verin ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
1/2 kilo patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı süt
1 kahve fincanı iri kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı köri
Tuz

Ayva tatlısı
Ayvaları soyun. Dört eşit parçaya bölün. Kararmamaları için limonla ovun. Tencereye dizin. Üzerine yarım limon suyu, tozşeker ve üzümü koyun. Suyunu ekleyin. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çekmezse, ateşi yükseltin.
MALZEMELER
2-3 adet ayva
1 adet limon
1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı su

Portakallı kereviz

Kerevizleri soyup doğrayın. Limon suyunu üzerine gezdirin. Tencereye doğranmış havuç ve soğanları koyun. Üzerine kerevizleri koyun. Zeytinyağı, kesme şeker ve tuz koyun. Portakal suyunu da ilave edip ocağa koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Dereotuyla süsleyin.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA