Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bu gün ne pişirsem?

Buğday çorbası
1 kase aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Buğdayı bir gece öncesinden üzerini dört parmak geçecek kadar suyla haşlayın. Nohutları da akşamdan suya koyun. Sabah yumuşayana kadar haşlayın. Nohutların suyunu süzüp buğdaya ekleyin. Yeteri kadar su ilave ederek bir taşım kaynatın. Yoğurdu çorbanın suyuyla ılıklaştırın ve sürekli karıştırarak çorbaya katın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Milföy çubukları
4 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörek otu
Oda sıcaklığındaki milföyleri un ve merdane ile açın. Bıçakla uzun çubuk şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye burarak yan yana dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

Fırında sebzeli krep
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan, havuç, patates, patlıcan
1 adet tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Krep için:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Soğanı margarinde kavurun. Küçük doğranmış patlıcan, havuç ve patatesi de katıp soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave edin. Baharat ve tuzunu ayarlayıp pişirin. Krep için verilen bütün malzemeleri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavada birer kepçe dökerek pişirin. Kreplerin arasına sebzeli harcı koyun, dilediğiniz şekilde katlayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında peynirler eriyinceye kadar tutun.

Sosisli patates kumpir
4 adet patates
200 gr. sosis
1 adet soğan
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
50 gr. kaşar peyniri rendesi
Karabiber
Kekik,
Tuz
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Sosis ve soğanları kıyın, sivri biberleri doğrayın. Hepsini 5 dakika kavurup baharatları ekleyin. Salçayı 1 su bardağı suyla sulandırıp ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Karışımı patates püresinin üzerine koyup servis yapın.

Çikolata soslu bisküvi
3 adet yumurta
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı tozşeker
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
100 gr. eritilmiş bitter çikolata
Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına margarini ekleyip, karıştırın. Şeker, un ve kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan küçük parçalar kopartın. Elinizle şekil verin ve üzerine hafifçe bastırın. Hamurun bir yüzünü yumurta akına bulayın ve fındık içi serpin. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirin. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA