Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli volovan

Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarından bardak ağzı ile 8 yuvarlak kesin. Dört tanesini daha küçük bardakla kesip halka şeklinde parçalar elde edin. Halkaları büyük parçaların üzerine koyup fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip soğumaya bırakın. Dövülmüş ceviz içi, salça, kimyon, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve pul biberi bir kapta karıştırıp volovanların içine paylaştırın.
MALZEMELER
8 adet milföy hamuru
200 gr. ceviz içi
3 çorba kaşığı salça
4 diş dövülmüş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, pul biber, kimyon

Kakaolu pasta
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, hafif erimiş margarini ve kakaoyu ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kaptaki karışıma kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın. Yağlanmış kalıba bu karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine önceden ayırdığınız karışımı dökün.
MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2.5 su bardağı un

Patlamış mısırlı ekmekler
Bir tencereye sıvı yağı koyun. Mısırları ekleyin ve hepsini patlatın. Patlayan mısırları tepsiye yayın. Kızarmış ekmekleri robotta toz haline getirip mısırların üzerine dökün. Kırmızıbiber, karabiber ve tuzu da koyup harmanlayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
8 dilim kızarmış ekmek
6 çorba kaşığı cin mısır
4 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr. taze kaşar peyniri
2 adet sivri biber
Kırmızıbiber, karabiber, tuz

Pratik kumpir
Patatesleri soyup halka biçiminde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Tereyağı ve tuz ekleyerek püre haline getirin. Yağlanmış fırın kabına yayın. Sosis ve sucuğu küpler halinde doğrayıp üzerine serpiştirin. Mısır ve bezelyeyi de ekleyin, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 kg. patates
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sosis
1/2 kangal sucuk
200 gr. mısır
200 gr. bezelye
Kaşar peyniri
Tuz

Sebzeli şinitzel
Tavuk biftekleri tuzlayın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve galeta ununu karıştırın ve etleri bu karışıma bulayın. Margarinde arkalı önlü kızartın. Havuç ve biberleri yağda sote edin. Şinitzelin yanına sebzeleri koyarak servis yapın.
MALZEMELER
4 adet tavuk biftek
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı margarin
2 adet havuç
2 adet biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA