Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yer fıstıklı karnabahar

Patates ve havucu küp küp doğrayın. Karnabaharı ayırın. Havuç ve patatesi tereyağında kavurun. Üzerine karnabaharı ekleyin. Beş dakika daha kavurduktan sonra sıcak su, fıstık ezmesi, bezelye, köri, tuz ve karabiber ilave edin. 20 dakika pişirip limon suyu, kıyılmış maydanoz ve yer fıstığı ekleyin. 10 dakika daha pişirip servis yapın.
MALZEMELER
1 adet karnabahar
2 adet patates
1 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
100 gr. fıstık ezmesi
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı köri
2 çorba kaşığı limon suyu
1/2 demet maydanoz
50 gr. yer fıstığı
Tuz
Karabiber

Hamsili kek
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın ve ince ince kıyın. Taze soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurta ve sıvı yağı çırpın. Üzerine süt ile suyu ilave edin. Kıyılmış yeşillik ve hamsileri de karışıma ekleyin. Mısır unu, un, kuş üzümünün yarısı, tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbının dibine dolmalık fıstıkları ve kalan kuş üzümlerini serpin. Hamuru da döküp 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
500 gr. hamsi
1/2 demet taze soğan
Dereotu
Maydanoz
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1'er çay bardağı süt ve su
1'er su bardağı un ve mısır unu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Hurmalı tel kadayıf
Şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip bir dakika sonra ocaktan alın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Kadayıfı avucunuzda ufalayın. Tereyağını ekleyip ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Ortasına bir-iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. 200 derece fırında pişirip üzerlerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMELER
1/2 kg. tel kadayıf
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
10 adet hurma
Şerbeti için:
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA