Bamyaları sirke ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletin. Diğer taraftan ince doğradığınız soğanlarla, küp küp doğranmış domatesi zeytinyağında beş dakika kavurun. Sudaki bamyaları süzüp yıkayın. Haşlanmış nohut ve bamyayı tencereye ekleyin. Limon suyunu, tuz ve sıcak suyu ilave edip 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER
750 gr. bamya
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tuz
Soğanlı kiş
Un, yoğurt, yumurta, iki çorba kaşığı tereyağı ve tuzu yoğurun. Doğranmış soğan ve biberleri, beyaz peyniri, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın. Hamuru kalıba elinizle bastırarak yayın. Üzerine çatalla delikler açın. Soğanlı harcı üzerine yayın. Kalan tereyağını parçalar halinde harcın üzerine koyun. 220 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı soğan
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Kekik
Kakaolu kurabiye
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini özleşene kadar elinizle yoğurun. Üzerine un ve kakaoyu ekleyin. Hazırladığınız hamuru unlu zeminde açın. Çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin. Her parçanın üzerine birer fındık yerleştirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
250 gr. tereyağı
7 çorba kaşığı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı tepeleme kakao
1/2 su bardağı fındık