Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

,Etli enginar
6 adet enginar
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı un
20 adet arpacık soğan
1 adet limonun suyu
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine eti ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra beş dakika daha kavurup unu ekleyin. Bir-iki dakika sonra, dörde bölünmüş enginarları ve arpacık soğanları ilave edin. Limon suyunu dökün. Tuzunu ayarlayın. Suyu ilave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

Tatlı sandviçler
1/2 paket tost ekmeği
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
10 adet çilek
6 adet kayısı
2 adet kivi
Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çaprazlamasına ortadan ikiye ayırın. Krem şantiyi süt ile çırpın ve ekmek dilimlerinin yarısının üstlerine kalınca sürün. Tüm meyveleri küçük parçalara kesip krem şantinin üzerine yerleştirin ve diğer ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Buzdolabında 15 dakika bekletip servis yapın.

Kolay pizza
2 adet yufka
1 çorba kaşığı margarin
4-5 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı dilimlenmiş sucuk ve sosis
1 çay bardağı salatalık turşusu
1/2 su bardağı zeytin
Yağlanmış fırın tepsisine yufkalardan birini serip margarinle yağlayın. İkinci yufkayı serin. Tepsinin kenarından taşan yufkaları kesin. Eritilmiş tereyağı, süt ve yumurtayı karıştırın ve yufkaların üzerine gezdirin. Yufkaların karışımı iyice çekmesini sağlayın. Üzerine kaşar peyniri, sucuk, sosis, turşu ve zeytini koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA