Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Biber salatası
5 adet dolmalık biber
4 adet çarliston biber
6 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
3-4 adet bebek kabak
Karabiber
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 dal biberiye
2 dal fesleğen
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
3 çorba kaşığı balzamik sirke
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp 5 santimetre uzunluğunda doğrayın. Kabakları uzunlamasına dörde bölün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kabak, biber ve soğanı bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, kıyılmış biberiye, fesleğen, sarmısak, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine balzamik sirke gezdirerek servis yapın.

Kakaolu kek
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
3-3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtaları şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpın. İçine sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Kakaoyu ilave edip iyice yedirin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip boza kıvamında bir harç elde edin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 160 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

Pideli et sote
1 adet pide
Tuz
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
Karabiber
6 adet sivri biber
4 adet domates
3 diş sarmısak
Pul biber
1 su bardağı su
Pideyi iri küpler halinde doğrayın ve fırın tepsisine yayıp 200 derece fırında 15 dakika kızartın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine piyazlık doğranmış soğan ilave edip 1-2 dakika kavurun. Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak, tuz, karabiber ve pul biberi katın. 2 dakika daha kavurup suyu ekleyin ve 30 dakika pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine eti boşaltın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA