Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Tavuklu kadınbudu köfte
3
çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
300 gr. tavuk kıyması
3 çorba kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Bulamak için:
Yeteri kadar un
2 adet yumurta
Pirinci iyice yıkayın. Yağ ve rendelenmiş soğanla tavuk kıymasının yarısını kavurun. Tavayı ocaktan alın ve üzerine pirinç, tuz, karabiber, kuru nane ve kalan kıymayı ilave edin ve iyice yoğurun. Elinizdeki malzemeden büyük köfteler yapıp önce una, ardından çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.

Bezelye soteli pilav
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı kaynar su
Tuz
Bezelye sote için:
4 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı karbonat
1/2 kg. bezelye
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
Tuz
Pirinci, margarin ve sıvı yağ karışımında kavurun. Üzerine suyu ve tuzu ekleyip pişirin. Suya karbonat ve tuz ekleyip bezelyeyi 5 dakika haşlayıp süzün. Kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine bezelyeyi koyup soteleyin. Derin bir kaba bezelye soteyi, üzerine de pilavı dökün. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA