Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kırmızı biber soslu tavuk
6 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
4 adet kalçalı tavuk budu
1 su bardağı su
2 adet soğan
2 cm. eninde zencefil
2 diş sarmısak
1.5 su bardağı zeytinyağı
10 adet kakule
1'er çay kaşığı pul biber ve toz kişniş
Tuz
Karabiber
Beş adet kırmızı biberi ve sivri biberi, çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Soğanları dörde bölün. Zencefilin kabuğunu soyup üçe bölün. Biberleri, soğan, zencefil ve sarmısağı, üzerine bir su bardağı su ilave ederek blender'da çekin. Kakuleyi, zeytinyağının yarısında kavurun. Biber sosunu ve pul biberi ekleyerek 10 dakika pişirin. Tavukları ekleyip 40 dakika pişirin. Kalan kırmızı biberi közleyin. Çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Tavuğu ocaktan almaya 5 dakika kala közlenmiş biber, kişniş, karabiber ve tuz katın.

Yeşil börek
3 adet yufka
1/2 demet semizotu
1'er demet pazı, taze soğan, nane, maydanoz
100'er gr. kaşar peyniri ve beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber Islatmak için:
2 adet yumurta
1'er çay bardağı süt, yoğurt sıvı yağ
Yeşillikleri yıkayıp süzün ve doğrayın. Üzerine tuz serpin ve sularını sıkın. Üzerine, rendelenmiş peynirleri ve baharatları serpin. Yufkaları tezgaha yayın, ıslatmak için verilen malzemeleri karıştırıp üzerlerine sürün. İç malzemeyi her yanına serpiştirip rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesin. Dik olarak yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yumurtalı sıvıyı üzerine sürüp 200 derecede pişirin.

Meyveli dürüm
4 adet kepekli lavaş ekmeği
20 adet çilek
2'şer adet muz, elma, kivi
1 adet portakal
2 çorba kaşığı pudra şekeri Çikolatalı sos için:
100 gr. bitter çikolata
1 kutu krema
1 adet portakal
Kremayı kısık ateşte 2 dakika kaynatın. Ocaktan alıp çikolatayı katın ve eritin. Soğuduktan sonra 3 çorba kaşığı portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğu ilave edip karıştırın. Kabukları soyulmuş meyveleri küp şeklinde doğrayın, pudra şekeriyle karıştırın. Lavaş ekmeklerinin içine harcı pay edin ve rulo sarın. Çikolatalı sosla servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA