Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli enginar dolması

Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp yağın yarısıyla kavurun. Enginarları soğanlarla birlikte yayvan bir tencereye alın. Üzerlerine limon suyu, kesme şeker, tuz ve suyu ekleyip 20 dakika pişirin.
Eti kalan yağda kavurun. Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ete ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu ekleyip ocağı kapatın. Enginarların içlerine harcı paylaştırıp 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
6 adet enginar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 limonun suyu
1 adet kesme şeker
1 su bardağı su
250 gr. kuşbaşı et
1 adet domates
Dereotu
Tuz
Karabiber

Buğday çorbası
Soğanları doğrayıp zeytinyağı, tuz ve bir bardak suyla yüksek ateşte beş dakika pişirin. İnce ince doğradığınız baklayı ilave edin. Bakla yumuşamaya başlayınca buğday, karabiber, tuz ve kalan suyu ilave edip bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu, üzerine çorbadan biraz su alarak açın. Karışımı azar azar tencereye ilave edin. Biri iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış taze soğanı ekleyin.
MALZEMELER
250 gr. taze bakla
2 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı soğuk su
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı süzme yoğurt
3 dal soğanın yeşil kısmı
Tuz
Karabiber

Mini pizzalar
Mayayı, toz şeker ve bir su bardağı ılık suyla karıştırarak 10 dakika bekletin. Üzerine un, zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine süt ve salça karışımı sürün. Dilediğiniz pizza harcını hazırlayıp üstlerine koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek 200 derecelik fırında pişirin.
MALZEMELER
3 su bardağı un
20 gr. yaş maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz Üzerine:
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA