Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu tavuk

Tavuk göğüslerini soğan ve tane karabiberle birlikte tencereye koyun. Su ilave edip haşlayın. Daha sonra tavukları tencereden alıp ince ince didikleyin. Fırın kabına yayın. Ayrı bir kapta sıvı yağ, salça, yoğurt ve tuzu karıştırın. Bu sosu da tavukların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
5-6 adet tane karabiber
1 su bardağı yoğurt
1/2 çorba kaşığı salça
1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Çikolatalı parfe
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre çırpın. Yumurtaları ve toz şekeri, yumurtalar iyice kabarana kadar çırpın. İçine kakao, pudra şekeri ve krem şantiyi katıp karıştırın. Karışımı bir kalıba döküp derin dondurucuda iki-üç saat bekletin. Kalıbın altına, sıcak suya batırılmış bez gezdirip parfeyi kalıptan çıkarın. Çilek dilimleriyle süsleyin.
MALZEMELER
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket krem şanti
Süslemek için çilek dilimleri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA