Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Soğuk çorba
1 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
4-5 yaprak nane
1 su bardağı yoğurt
Kuru nane, pul biber
Buğdayı, üzerini iki parmak geçecek kadar suyla beş dakika haşlayın. Suyunu süzüp üzerine beş su bardağı su koyarak pişirin. Buğday yumuşayınca nohuttu ekleyin ve bir su bardağı su katıp 15 dakika daha pişirin. Tuz ve kıyılmış naneyi koyup ocaktan alın. Ilınınca, çırpılmış yoğurdun içine çorbadan bir kepçe koyup karıştırın ve tencereye ekleyin. Servis yaparken üzerine kuru nane ve pul biber katın.

Tarçınlı çörek
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı erimiş margarin
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Un İçi için:
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Hamuru için gereken malzemelerin tümünü yoğurun ve dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, incelterek yuvarlak şekil verin. Tarçın, ceviz ve pudra şekerini karıştırın, hamurlara bölüştürün. Hamurlara yarım ay şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 150 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serpin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA