Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Tavuklu jöle salata
1/2 tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1 adet tavuk sosis
3 adet enginar
1 adet közlenmiş kırmızı biber
4 yaprak jelatin
Tavuk etini soğan ve tuz eklenmiş iki bardak suda haşlayıp kuşbaşı doğrayın. Enginarları ve sosisi haşlayıp aynı şekilde kesin. Kırmızı biberi uzunlamasına kesin. Jelatin yapraklarını bir bardak suda eritin. Tavuğu haşladığınız suyu süzgeçten geçirip jelatine ilave edin. Kalıba jelatinli sudan yarım parmak döküp dolapta dondurun. Dolaptan alıp tavuk, kırmızı biber, enginar ve sosisleri kat kat dizin. Bezelyeleri ekleyip üzerine jöleli karışımı dökün. Buzdolabında iki saat bekletin.

Pirinç unlu muhallebi
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı damla çikolata
2 top dondurma
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Süt, pirinç unu, vanilya, şeker ve kakaoyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ekleyin. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp soğutun. Soğuduktan sonra üzerine damla çikolata ve dondurma ekleyerek servis yapın.

Mısır çorbası
2 koçan taze mısır
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
1 dal fesleğen
Mısır tanelerini bir bıçak yardımıyla koçanlarından ayırıp 15 dakika haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun ve suyu katıp iyice karıştırın. Üzerine haşlamış olduğunuz mısırları ilave edin ve çorba koyulaşana kadar 15 dakika pişirin. Fesleğenle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA