Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Çöp kebabı
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
4 adet dolmalık biber
2-3 adet domates
2 adet patlıcan Sosu için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 torba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1'er çay kaşığı karabiber
Kekik
Tuz
Etleri, bir tencerede suyunu çekinceye kadar pişirin. Sonra yağı, soğanı ve salçayı, baharatları da katıp kavurun. Bir su bardağı su koyup 15 dakika pişirin. Patlıcanları ve dolmalık biberleri iri küpler halinde doğrayıp kızartın. Çöp şişlere etleri, dilimlenmiş domatesi, biberi ve patlıcanları dizin. Şişleri bir fırın tepsisine koyun. Tencerede kalan et suyunun üzerine un serpip bir taşım kaynatın, tepsideki şişlerin üzerine dökün. 200 derece fırında 10 dakika daha pişirin.

Enginar turşusu
10 adet enginar
7 adet limon
3 çorba kaşığı kaya tuzu
1 litre zeytinyağı
Büyük bir kaba 15 su bardağı su koyun. Üzerine tuz ekleyip eritin. İki adet limonun suyunu ve kabuklarını da ilave edin. Enginarları hazırladığınız suya koyun. Üzerine bir ağırlık koyarak 24 saat bekletin ve sudan çıkarıp yıkayın. Kalan limonları halka halka doğrayın. Bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde büyük bir kavanoza yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapatıp serin ve güneş almayan bir yerde 15 gün bekletin.

Mısırlı yaprak sarması
1 çay bardağı aşurelik buğday
200 gr. taze asma yaprağı
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı mısır
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet dereotu
2 adet domates l1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Buğdayı akşamdan suya koyun. Asma yapraklarını beş dakika haşlayıp süzün. Yemeklik doğranmış soğanı iki çorba kaşığı tereyağında kavurun. Mısır, buğday ve bulguru ilave edin. Kalan tereyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve bir su bardağı sıcak suyu ekleyip ağır ateşte 10 dakika demlendirin. Nar ekşisi ve naneyi de ekleyin. Yaprakların içine harcı koyarak sarın. Üzerine yarım limon sıkıp iki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA