Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kırmızı biber dolması

Kırmızı biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı hariç; kalan malzemeyi ilave edip harmanlayın. Biberleri bu harçla doldurun ve fırın poşetlerinin içine koyup üstlerine zeytinyağı gezdirin. Poşetlerin ağzını sıkıca kapatıp iğne ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 adet kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı domates püresi
2 diş dövülmüş sarmısak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Çikolatalı milföy topları
Milföy hamurlarını kare biçiminde dört eşit parçaya bölün. Elinizle biraz genişletin. Bir paket çikolatayı ince kıyın. Hamurların içine koyun. Top şeklinde kapayın. Hamurları kızgın yağda çevirerek kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri ve kalan rendelenmiş çikolatayı serpin, sıcak servis yapın.
MALZEMELER
2 adet milföy hamuru
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 çorba kaşığı pudra şekeri l Rendelenmiş çikolata

Patatesli börek
Patatesleri haşlayıp ezin. İçine rendelenmiş soğan, sivri biber ve baharatları koyun. Su ve yağı çırpın. Bir adet yufkayı bu karışımla ıslatın. Ortasına patatesli içten biraz koyun. Yanda kalan kısımları üzerine kapatın. Elinizle büzdürerek şerit haline getirin. Ortadan ikiye bölüp tepsiye koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın. Kalan sulu karışımı üzerine dökün. Fırında 200 derecede pişirin.
MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su İçi için:
3 adet patates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
Kimyon
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA