Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Saray sarma
4 adet yufka
1 çay bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su İçi için:
2 çay bardağı kuru üzüm
1'er çay bardağı ceviz ve badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta akı
Üzüm, badem ve cevizi ince kıyın, yumurta akıyla karıştırın. Tezgaha nişasta serpin. Yufkaları tezgaha yayıp üzerine su, sıvı yağ karışımı sürün. Cevizli harçtan bir kenarına yayıp rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.

Şakşuka
1 kg. patlıcan
6-7 adet çarliston biber
2 adet kabak Sos için:
1 adet soğan
3 diş sarmısak
6 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kabukları soyulmuş patlıcan, kabak ve biberleri doğrayın. Kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, sarmısağı kıyın ve zeytinyağında kavurun. Domatesleri ekleyip biraz daha karıştırın ve ateşten alın. Sosuyla servis yapın.

Kuru mantı
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 limon suyu
Aldığı kadar un İçi için:
150 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz karabiber
4 dal maydanoz
Hamur için gereken malzemeyi yoğurun. Merdane yardımıyla açıp bardak ağzı ile kesin. Rendelenmiş soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Harcı hamurların ortasına koyup yağda kızartın. Sarmısaklı yoğurt ve yağda yakılmış nane ve kırmızıbiberle servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA