Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuzu tandır

Rendelenmiş soğan, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın. Etin her tarafına bu karışımı sürün. Buzdolabına koyup bir saat dinlendirin. Fırını 220 derecede ısıtın. Eti bir tencereye alın, su koyarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 20 dakika daha pişirin. Salça ve yoğurdu karıştırıp etin üzerine sürün. Erimiş margarini de sürerek 10 dakika pişirin. Daha sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 40 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg. kemikli kuzu eti
2 adet soğan
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kekik

Kızarmış güllaç
Gül suyunu geniş bir kaba alıp suyla karıştırın. Güllaç yapraklarını bu karışımla ıslatın. İçlerine biraz fındık koyup rulo yapın. Güllaçları yumurtaya buladıktan sonra kenara alın. Tereyağını kızdırıp güllaçları kızartın. Süt ve toz şekeri kaynatın ve kızarttığınız güllaçları şuruba atın. İncir dilimleri ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
10 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı gül suyu
1 su bardağı su
2.5 su bardağı ince çekilmiş fındık
3 adet yumurta
150 gr. tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Hindi salatası
Hindi etini kuşbaşı doğrayıp 1 su bardağı suda haşlayın ve didin. Sivri biberleri ve maydanozu ince kıyıp hindi etiyle karıştırın. Göbek salatanın içini çıkarıp kare şekline getirin. İçini hindili karışımla doldurun. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.
MALZEMELER
3 parça hindi göğüs eti
2 adet sivri biber
Tuz
1/4 demet maydanoz
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon
Karabiber
Kırmızı pul biber


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA