Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı bonfile

Mantarları yıkayıp temizleyin ve limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin, kalan yağa atın. Mantarları da ilave edip soteleyin. Yavaş yavaş un serpin. Tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler pişince tencereyi ocaktan alın. Etleri kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın, üzerine mantarlı soğanlı karışımı yayın.
MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
500 gr. bonfile
200 gr. mantar
1 adet limon
1.5 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Mısır unlu biber
Çarliston biberleri közleyip kabuklarını soyun ve uzunlamasına doğrayın. Kıyılmış sivri biberleri zeytinyağında kavurun. Dövülmüş sarmısak, tuz ve doğradığınız biberleri ekleyip birkaç dakika pişirin. Suyu kaynatın. Üzerine azar azar mısır unu ekleyin. Sürekli karıştırarak 20 dakika pişirin. Üzerine dil peyniri ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Bir kat mısırlı harç, bir kat biber olmak üzere tepsiye yayın. Kaşar peynirini serpin. Ayırdığınız közlenmiş biberleri koyun. 250 derece fırında kaşar eriyene kadar tutun.
MALZEMELER
1 kg çarliston biber
2-3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 litre su
1 su bardağından bir parmak eksik mısır unu
Tuz
150 gram küp doğranmış dil peyniri
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Erikli cheesecake
Yumurta ve şekeri çırpın. Eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya, süt, su ve limon kabuğunu ilave edip karıştırın. En son peyniri katıp karıştırın ve kek kalıbına boşaltın. Üzerine çekirdekleri çıkartılmış ve iri doğranmış erikleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1'er çay bardağı süt ve su
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
250 gr. tatlı lor peyniri
10 adet kırmızı erik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA