Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bulgurlu kabak kızartması

Kabakların kabuklarını soyun ve uzunlamasına dilimleyin. 2-3 dakika sütte bekletip kızartın. Bulgurun üzerine, bir parmak geçecek kadar kaynar su dökün. Nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyıp bulgurla karıştırın. Tuzunu ekleyin. Bulgur şişince, yağ ve limonu da ekleyip karıştırın. Kızarttığınız kabakları kasenin dibine yerleştirip üzerine bulgurlu harcı dökün. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
MALZEMELER
3 adet kabak
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ince bulgur
1/2 demet nane
Maydanoz
Dereotu
1/2 limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytin yağı
Tuz

Kıymalı muska börek
Kıyılmış soğanı, tereyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı da katarak kavurmaya devam edin. Bir adet yufkayı yayın. Su ve zeytinyağı karışımıyla ıslatın, ikiye katlayarak üçgenler halinde kesin. Kıymalı harcı üçgenlere koyarak muska şeklinde sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su İçi için:
250 gr. kıyma
3 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon
Tuz

Dondurmalı sandviç
Krem şantiyi sütle çırpın ve dondurmayı eritmeden içine koyun. Damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Altı adet bisküviyi bir tepsiye koyup hazırladığınız karışımı üzerine paylaştırın. Kalan bisküvileri üstüne kapatıp derin dondurucuda bir saat bekletin. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı kremayla karıştırıp bisküvilerin üzerine sürün. Sandviçlerin kenarlarını fındığa bulayın. Buzdolabında iki üç saat bekletip servis yapın.
MALZEMELER
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
6 top dondurma
1 su bardağı damla çikolata
12 adet yulaflı bisküvi Üzeri için:
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
2 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA