Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pancar çorbası

Kabukları soyulmuş pancarları, havucu ve kırmızı biberi tencereye koyun. Sarımsak, tereyağı, sirke ve suyu katarak 30 dakika pişirin. Piştikten sonra karışımı blender'dan geçirin. Tekrar tencereye alın ve soya sosunu ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın.

MALZEMELER
2 adet pancar
1 adet havuç
2 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sirke
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı soya sosu

Patatesli kuzu
Eti yıkayıp süzün. Kıyılmış sarımsak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabında 20 dakika bekletin. Patatesleri kalın elma dilimi şeklinde doğrayın. Eti fırın kabına yerleştirin. Patatesleri marineye koyarak karıştırın, suyuyla beraber etin üzerine dökün. 170 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
10 adet patates
1 kg. kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
5 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik
1.5 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber

Gülsulu muhallebi
Süt ve şekeri kaynatın. Diğer tarafta yarım su bardağı suda pirinç ununu eritin ve karıştırarak yavaş yavaş süte ekleyin. Gülsuyunu ve vanilyayı ilave edin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. İrice kırılmış bademleri muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirin. Kaselere boşaltarak servis yapın.

MALZEMELER
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı gülsuyu
1/2 su bardağı badem

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA