Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Elmalı kurabiye

Yumurta, yoğurt, tereyağı, vanilya, kabartma tozu, şeker ve unu; yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Rendelenmiş elma, yumurta akı, kıyılmış ceviz ve şekeri karıştırın. Unlanmış tezgahta hamuru açıp bir bardağın ağzıyla parçalara bölün. Parçanın bir yanına iç malzemeden koyup diğer yarısını üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEMELER
1adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
İçi için: 1 çay bardağı ceviz
1 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 yumurta akı

Biberli pilav
Pirinci yağda beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak su ekleyerek pilavı pişirin. Sebzeleri jülyen doğrayın ve 1 su bardağı suda 5-6 dakika haşlayın. İnce doğranmış sarmısağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı tereyağı
Sebze harcı için: 2 adet etli kırmızıbiber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
2 diş sarmısak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu

Kolay kadınbudu köfte
Pirinci 10 dakika haşlayın. Kıyma, soğumuş pirinç, kaşar peynir rendesi, rendelenmiş soğan, kekik, karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Önce una, sonra yumurtaya bulayıp kızartın.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi l1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber, tuz
1 çay bardağı un
2 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA