Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Pirinçli pazı çorbası
* 1/2 demet pazı
* 1 çay bardağı pirinç
* 5 su bardağı su
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 su bardağı süt
* Tuz
Pirinci, üzerine suyu ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazıyı ilave edin. Pazı yumuşayınca salçayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca üzerine pazıyı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Sütü ekleyip 15 dakika pişirin.

Milföyde mantar
* 4 adet milföy hamuru
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* 10 adet mantar
* 2 adet biber
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz
Piyazlık doğranmış soğanı yağda kavurun. Küçük doğranmış mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış biber, tuz ve karabiberi ekleyin, 2-3 dakika daha pişirin. Küçük fırın kaplarına eşit miktarda mantarlı harcı paylaştırın. Kapların üzerine milföy hamurlarını koyun. Yanlarını kaba yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında pişirin.

Kıymalı açma börek
* 1 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 çay bardağı su
* Aldığı kadar un
* Tuz İçi için:
* 250 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 3 adet sivri biber
* Tuz
* Karabiber
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su, tuz ve unla hamuru yoğurun ve dinlendirin. Dinlenmiş hamuru bezelere ayırıp açın. Soğan, kıyma ve biberi yağda kavurun, tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Yufkaların ortasına soğuk harcı koyup dilediğiniz şekilde börekler hazırlayın. Üzerine yumurta akı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA