Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Ev kebabı
4 parça dana antrikot
1 adet küçük boy soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet bostan patlıcanı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
3 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Eti; doğranmış soğan, sıvı yağ, tuz ve karabiber karışımında bir gece buzdolabında bekletin. Tavada arkalı önlü pişirin. Közlenip kabukları soyulmuş patlıcanları tuz ve karabiber ekleyerek bir çorba kaşığı tereyağında pişirin. Ocaktan alıp iki çorba kaşığı süzme yoğurt ekleyin. Küp küp doğranmış domatesleri karabiberle zeytinyağında soteleyin. Kalan yoğurdu, tuz ve karabiberle çırpın. Eti dilimleyin, bir çorba kaşığı tereyağı ve pul biber ekleyerek hafifçe soteleyin. Servis tabağına patlıcanı koyup üzerine eti yerleştirin. Domates sosunu ve çırpılmış yoğurdu üzerine gezdirin.

Çıtır dondurma
1 kg fıstıklı dondurma
5 çorba kaşığı mısır gevreği
2 çorba kaşığı kakaolu mısır gevreği
80 gr. fıstıklı çikolata Dondurmanın kıvamını yumuşatmak için oda sıcaklığında iki dakika bekletin. İki kasenin tabanını streç filmle kaplayın ve içlerine ortaları boş kalacak şekilde dondurma koyun. Mısır gevreklerini karıştırıp dondurmanın ortasındaki boşluğa koyun. Kapların üzerini streç filmle kapatıp derin dondurucuya yerleştirin. İyice donuktan sonra servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerine ufalanmış çikolata serperek servis yapın.

Fava
3 su bardağı kuru iç bakla
2 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
3 adet kesme şeker
5 su bardağı su
Tuz
Baklaları suya koyup 6-7 saat bekletin. Süzüp bir kaba alın. Üzerine, ince doğradığınız soğanları, zeytinyağını, şekeri, limon suyunu, tuzu ve suyu ilave ederek 35-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blender'dan geçirin ve bir kalıba dökün. Dolapta 2-3 saat bekletip servis tabağına ters olarak çevirin. Zeytin, taze soğan ve nane yapraklarıyla süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA